Тіллерсон після зустрічі з Лавровим: Ми отримали прогрес

Тіллерсон після зустрічі з Лавровим: Ми отримали прогрес

Укрінформ
Держсекретар США Рекс Тіллерсон вважає, що під час його зустрічі у штаб-квартирі ОБСЄ у Відні з міністром закордонних справ РФ Сергієм Лавровим був досягнутий певний прогрес, щоправда керівник Держдепу не уточнив деталей.

Про це глава американської дипломатії заявив після проведення переговорів з російським колегою у четвер, повідомило Радіо Вільна Європа / Радіо Свобода.

"Я не буду говорити вам конкретно, що ми отримали. Ми отримали прогрес - це те, що ми маємо", - заявив держсекретар США у відповідь на запитання, які запевнення він отримав від міністра Лаврова.

При цьому Тіллерсон підкреслив, що на зустрічі була обговорена подальша взаємодія. Водночас, за його словами, поки не йдеться про остаточно досягнуті рішення. "Ви не вирішите цього на одній зустрічі", - додав він.

За повідомленнями російської сторони, глави зовнішньополітичних відомств обговорили питання Сирії, України, Північної Кореї, а також ситуації з російськими та американськими ЗМІ, що склалися в обох країнах.

Читайте також: Клімкін у Відні: Намагатимуся сьогодні зустрітися з Лавровим

Як повідомляв Укрінформ, Тіллерсон зараз перебуває на міністерському засіданні країн-членів ОБСЄ у Відні. Під час виступів з трибуни у четвер він заявив повну підтримку України на тлі російської агресії на Донбасі, а також в умовах незаконної анексії РФ Кримського півострова.

Держсекретар США, зокрема, звернув увагу на деструктивну роль Кремля в цьому процесі. "Ми повинні чітко розуміти джерело насильства: Росія озброює, очолює, готує та воює разом з антиурядовими силами", - заявив глава Держдепу.

Він також закликав з трибуни російську сторону виконувати Мінські домовленості.

Фото: ТАСС

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-