Макрон

Макрон "продав" Катару 50 літаків Airbus і з півтисячі бойових машин Nexter

Укрінформ
Катар придбає у Франції 12 винищувачів Rafale, 50 літаків Airbus A321 та 490 бойових машин Nexter.

Відповідну угоду було підписано в рамках офіційного візиту президента Франції Емануеля Макрона до Катару, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Загалом всі підтверджені або оголошені операції досягли 12 млрд євро", - повідомили сторони за результатами зустрічі.

Окрім постачання бойової техніки та цивільних літаків для компанії Qatar Airlways, було домовлено про участь французької компанії RATP/SNCF у проекті будівництва та експлуатації об’єктів метрополітену в Досі та трамвайного сполучення.

Сторони також домовилися про подальше потенційне розширення підписаних угод, зокрема збільшення кількості винищувачів та цивільних літаків.

Крім того, президент Франції Емануель Макрон та емір Катару шейх Тамім бін Хамад Аль Тані підписали ряд стратегічних угод, в тому числі "заяву про наміри щодо двостороннього співробітництва в боротьбі з тероризмом, фінансуванням тероризму та радикалізацією".

Читайте також: Qatar Airways пропонує українцям безкоштовний готель

Катар підписанням цієї угоди з Францією прагне продемонструвати, що він не ізольований на міжнародній арені, в той час як у відносинах з окремими країнами арабського світу існує серйозна криза.

Як повідомлялося, влітку 2017 року Саудівська Аравія, Бахрейн і ОАЕ, а також Єгипет обмежили дипломатичні зв'язки з Катаром, звинувативши його в підтримці тероризму і втручанні у внутрішні справи країн регіону.

Під час візиту Макрон відвідав військову базу ВПС США Ель-Удейд на південному заході Дохи, на якій розміщений контингент не тільки американських, а й французьких військовослужбовців.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-