Британія ще не аналізувала економічних наслідків Brexit - міністр

Британія ще не аналізувала економічних наслідків Brexit - міністр

Укрінформ
Велика Британія не проводила офіційних аналізів стосовно впливу, який вихід країни зі складу Євросоюзу матиме на різні сектори економіки.

Про це заявив британський міністр з питань Brexit Девід Девіс, стверджуючи, що такі оцінки наразі не потрібні, повідомляє Reuters

"Я не знаю про наявність систематичної оцінки стосовно впливу (на економіку - Ред.)", - сказав Девіс парламентському комітету, додавши, що буде більш доречним провести такий аналіз пізніше в процесі переговорів.

Такі слова міністра викликали негайну критику з боку законодавців у комітеті, які наголошують, що заяви Девіса суперечить його попередньому твердженню про те, що уряд проаналізував секторальний вплив.

Так, Вера Хобхаус, член комітету з Brexit від партії "Ліберальні демократи", назвала некомпетентністю чи нещирістю з боку Девіса вводити в оману парламент з самого початку.

"Неймовірно, що цих довгострокових оцінок впливу (Brexit - ред.) навіть не існує, а це означає, що уряд не має уявлення про те, що їхні Brexit-плани зроблять країні", - наголосила вона.

Читайте також: Лейбористи хочуть “лишити на столі” варіант про єдиний ринок ЄС після Brexit

Раніше повідомлялося, що половина громадян Великої Британії висловлюються за проведення нового референдуму стосовно Brexit, а більшість британців вважають, що Сполучене Королівство виплатить "занадто багато грошей" за вихід зі складу Євросоюзу. 

 Фото: GARETH FULLER/PA

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-