Флінн обіцяв бізнес-партнеру зняти санкції з РФ у день інавгурації Трампа - NYT

Флінн обіцяв бізнес-партнеру зняти санкції з РФ у день інавгурації Трампа - NYT

Укрінформ
Екс-радник Білого дому з питань нацбезпеки Майкл Флінн обіцяв колишньому бізнес-партнеру, що економічні санкції щодо Росії будуть зняті як одна з перших дій адміністрації Трампа.

Про це повідомляє The New York Times з посиланням на дані інформатора, оприлюднені у середу, 6 грудня.

"Ці дані є найсильнішим доказом того, що адміністрація Трампа хотіла негайно знати санкції, та дає можливість припустити, що Флінн мав можливий економічний стимул стосовно налагодження більш тісних відносин США із Росією", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, Флінн вважав, що зняття санкцій відкриє шлях уперед для бізнес-проекту, над яким він працював до червня 2016 року щодо будівництва атомних електростанцій на Близькому Сході, де партнером також була Росія. Після цього він мав близькі контакти із залученими до цього проекту людьми.

Читайте також: Зять Трампа керував контактами екс-радника з нацбезпеки Флінна з РФ – CNN

У день інавгурації, коли він сидів неподалік президента США Дональда Трампа, слухаючи інавгураційну промову, Флінн, згідно з даними інформатора, написав повідомлення колишньому бізнес-партнеру про те, що з проектом все готово, пише видання.

Як повідомляється, така інформація міститься, зокрема, у листі, написаному конгресменом Елайджею Каммінгсом, головним демократом комітету з нагляду Палати представників.

Так, у листі Каммінгс відзначив, що у день інавгурації Трампа інформатор був присутній на заході, де мав розмову із Алексом Копсоном з ACU Strategic Partners - компанії, яка найняла Флінна у 2015 році на посаду радника з розробки плану роботи з Росією щодо проекту.

Під час бесіди Копсон сказав інформатору, що "це найкращий день його життя", оскільки він був початком того, над чим він працював протягом багатьох років, і нібито усе було готове.

Копсон розповів інформатору, що Флінн надіслав йому текстове повідомлення під час промови Трампа на інавгурації, про те, що можна сказати іншим членам проекту, щоб продовжували розробляти свої плани в рамках ядерного проекту.

У листі також йшлося про те, що "містер Копсон пояснив, що Філнн був переконаний у тому, що санкції будуть "розірвані", що дозволить почати вкладати гроші в проект".

Видання наголошує, що їм не вдалося отримати коментар від Копсона. А адвокат Флінна відмовився від коментарів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-