У Берліні хочуть і надалі бачити генсеком НАТО Столтенберга

У Берліні хочуть і надалі бачити генсеком НАТО Столтенберга

Укрінформ
Німеччина підтримує кандидатуру нинішнього генерального секретаря Північноатлантичного альянсу Єнса Столтенберга на наступний період.

Про це в спільній заяві повідомили міністри закордонних справ ФРН Зігмар Габріель і оборони Урсула фон дер Ляйєн, повідомляє кореспондент Укрінформу в Німеччині. 

«Генеральний секретар Столтенберг показав своєю чудовою роботою, що він модернізує НАТО задля успішного майбутнього Альянсу», - заявив Габріель.

Глава МЗС зазначив, що в міжнародній обстановці у плані безпеки за останні роки багато чого змінилося, і Столтенберг успішно вів Альянс у цей складний період. «Це стосується не лише Росії, а й зміцнення співробітництва між НАТО і ЄС», - додав Габріель. 

Читайте також: Столтенберг: НАТО перебуває у конфронтації з Росією через агресію в Україні

«Єнс Столтенберг є прекрасним генеральним секретарем і має повну підтримку Німеччини», - запевнила у свою чергу глава бундесверу.

За її оцінкою, глава альянсу не лише виконав величезну роботу з модернізації й адаптації НАТО та її структур до зміни параметрів безпеки, а й показав себе прихильником тісного співробітництва між НАТО і Європейським Союзом.

Столтенберг очолює Північноатлантичний союз з 2014 року. Наступного року закінчується його чотирирічна каденція. Німеччина підтримує продовження повноважень генсека ще на 2 роки. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-