У РЄ вимагають від Азербайджану негайно звільнити опозиціонера Мамедова

У РЄ вимагають від Азербайджану негайно звільнити опозиціонера Мамедова

Укрінформ
Асоціація шкіл політичних досліджень (ASPS) Ради Європи виступила з вимогою негайного звільнення опозиціонера Ільгара Мамедова.

Заяву підтримали 26 керівників ASPS з різних країн світу.

«Як керівники шкіл політичних досліджень в Європі та Північній Африці, ми висловлюємо своє обурення триваючим нелегальним затриманням нашого бакинського колеги в Азербайджані. Ми закликаємо до негайного звільнення Ільгара Мамедова, якого азербайджанський суд у 2014 році засудив до 7 років ув'язнення за політично мотивованими звинуваченнями», - йдеться у заяві.

У ASPS вказують, що Мамедов перебуває у незаконному ув’язненні 1766 днів. 

Читайте також: Рада Європи ініціювала розслідування проти Азербайджану

«Ця пародія на справедливість є грубим порушенням зобов'язання Азербайджану як члена Ради Європи і має бути припинена. І Рада Європи, і Європейський Союз повинні виступити на захист прав людини, і це вимагає дій, а не тільки слів», - закликали керівники ASPS.

На переконання підписантів документа, дії Азербайджану підривають довіру до євроінституцій, до Європейського проекту загалом та посилюють євроскептицизм.

Як відомо, Комітет міністрів Ради Європи (КМРЄ) ініціював розслідування у справі проти Азербайджану через відмову влади забезпечити безумовне звільнення опозиційного політика Ільгара Мамедова.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-