В МЗС Польщі підтвердили заборону для Шеремети. До ЄС — будь-ласка

В МЗС Польщі підтвердили заборону для Шеремети. До ЄС — будь-ласка

Укрінформ
Заборона на в'їзд до Польщі секретарю Держкомісії у справах увічнення пам’яті учасників АТО, пам’яті учасників жертв війни та політичних репресій Святославу Шереметі залишається в силі.

Про це йдеться у відповіді МЗС Польщі на інформаційний запит власного кореспондента Укрінформу у зв'язку з тим, що Шеремету пустили до Німеччини після заборони на в'їзд до РП.

“Заборона на в'їзд на територію Польщі, що стосується пана Шеремети, залишається в силі. Вписання до SIS (Шенгенська інформаційна система) є наслідком вписання до національного списку осіб, перебування яких на території РП є небажаним. Однак, це не виключає надання особі, щодо якої діє ця заборона на в’їзд, іншою країною Шенгенської зони так званої шенгенської візи обмеженої територіальної дії, наприклад у випадку особливих гуманітарних потреб чи національних інтересів”,- йдеться в листі МЗС Польщі.

У ньому підкреслюється, що польське зовнішньополітичне відомство не знає обставин, якими керувався німецький консул, видаючи таку візу українському чиновнику, який “відповідає за блокування пошуку й ексгумацій польських жертв воєн і переслідувань на території України і безпосередньо задіяний у вшанування формацій, які колаборували з Третім Рейхом”.

Читайте також: Німеччина впустила Шеремету в країну, попри заборону Польщі

Як інформувало агентство, в понеділок Шеремета написав у соцмережах, що німецькі прикордонники пропустили його на пункті пропуску, і він перебуває в Берліні. Він зазначив, що це є свідченням партнерського ставлення Німеччини до України.

Як відомо, 18 листопада цього року польські прикордонники не пропустили Святослава Шеремету до Польщі, заборонивши йому в'їзд до цієї країни й анулювавши шенгенську візу, яку він отримав у посольстві Німеччини.

Він потрапив до так званого списку заборонених до в'їзду в Польщу громадян України через "антипольські погляди", блокування питання проведення ексгумації та реновації місць польських поховань.

Шеремета вже подав протест на рішення Прикордонної служби Польщі про заборону в'їзду до РП й анулювання йому Шенгенської візи. Він також звернувся до Управління з питань іноземців Польщі з проханням про викреслення його з Шенгенської інформаційної системи до моменту з'ясування усіх обставин і юридичних підстав вписання його прізвища до SIS.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-