Євродепутату з партії Jobbik закидають шпигунство на користь Росії

Євродепутату з партії Jobbik закидають шпигунство на користь Росії

Укрінформ
Угорські прокурори підозрюють депутата парламенту Угорщини від партії Jobbik та члена Європарламенту у шпигунстві проти інституцій Європейського Союзу на користь Росії.

Звинувачення проти Бели Ковача, які включають в себе використання підроблених приватних документів, є наслідком розслідування, розпочатого ще з квітня 2014 року, коли угорські органи влади вперше повідомили про підозру в шпигунстві та подали заяву про скасування недоторканності депутата, повідомляє Reuters.

"За цим послідувало оголошення обгрунтованої підозри, суть якої полягала в тому, що депутат парламенту був залучений до шпигунства в інтересах іноземної держави для її спецслужби", - йдеться у заяві прокурорів.

Іноземна держава, про яку йшла мова, була Росія, повідомила прес-секретар прокуратури.

Сам Ковач заявив, що справа проти нього грунтувалася на "вигадці" та додав, що він сподівається на судовий процес, на якому очікує своєї реабілітації.

"Я дуже радий, що ми нарешті дійшли до цієї точки, і я можу очистити своє ім'я в суді і покінчити з цією сагою", - сказав він Reuters по телефону.

Коли саме відбудеться судовий розгляд не повідомляється.

Як зазначає агентство, впродовж більше десяти років у 80-х і 90-х роках Ковач проживав у Москві, факт, який він ніколи не заперечував. У 2003 році він повернувся у Будапешт, а через два роки приєднався до Jobbik.

Читайте також: За контакти з ФСБ у Польщі затримали екс-керівника військової контррозвідки

У жовтні 2015 року після тривалого процесу Європарламент скасував імунітет Ковача на тлі справи про шпигунство.

За повідомленням Європейського бюро з питань боротьби з шахрайством (OLAF), прокурори Угорщини також розпочали розслідування у 2015 році проти Ковача у зв'язку з фіктивним працевлаштуванням працівників.

Так, за словами угорських прокурорів, Ковач та його спільники підозрюються у шахрайстві проти Європарламенту на суму в 21 076 євро.

Ковач також заперечує ці обвинувачення, однак сказав Reuters, що він відшкодує цю суму в найближчі кілька місяців.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-