Рада Європи ініціювала розслідування проти Азербайджану

Рада Європи ініціювала розслідування проти Азербайджану

Укрінформ
Комітет міністрів Ради Європи (КМРЄ) ініціював розслідування у справі проти Азербайджану через відмову влади забезпечити безумовне звільнення опозиційного політика.

Про це повідомили у КМРЄ

«У травні 2014 року суд (ЄСПЛ - ред.) дійшов висновку, що в національному кримінальному провадженні не було висунуто жодних фактів або інформації, що містять підозру, що обгрунтовують висунення звинувачень проти пана Мамедова або його арешт та попереднє ув'язнення. Суд визнав, що фактичною метою цих заходів була затримка або покарання за критику уряду», - вказали в КМРЄ.

У рішенні ЄСПЛ було вказано на порушення статті 5, 6 та 18 Європейської конвенції з прав людини. 

У КМРЄ зазначають, що до листопада 2017 року суд визнав порушення статті 18 Конвенції лише у п'ятьох рішеннях, і у всіх цих справах, крім справи Ільгара Мамедова проти Азербайджану, заявники були звільнені.

«З грудня 2014 року Комітет міністрів ухвалив численні рішення та тимчасові резолюції, в яких підкреслювали основні недоліки у кримінальному провадженні, виявлені рішенням Європейського суду від травня 2014 року, і закликали негайно та беззастережно звільнити пана Мамедова», - вказують в КМРЄ на невиконання Азербайджаном постанови ЄСПЛ.

Читайте також: Росія та Азербайджан “знищують” свободу преси та опозицію - ООН

КМРЄ звертався до ЄСПЛ з проханням з'ясувати, чи виконав Азербайджан свої зобов'язання з дотримання рішення суду у цій справі, ще у 2010 році.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-