Арешти й вислання: США заявляють про загрози для іноземних журналістів у РФ

Арешти й вислання: США заявляють про загрози для іноземних журналістів у РФ

Укрінформ
Офіційний Вашингтон висловив глибоке занепокоєння у зв'язку з новим російським законодавством, яке обмежує діяльність іноземних журналістів на території РФ, що, на переконання США, може призвести до переслідування представників ЗМІ.

З відповідною заявою виступила в вівторок речниця Державного департаменту США Хезер Науерт, передає власний кореспондент Укрінформу.

"Ми вважаємо це неправильним. Одна з речей, на якій ми багато разів наголошували, це важливість свободи слова. Це включає, в тому числі, свободу слова про те, що може здатися незручним для інших урядів", - прокоментувала речниця Держдепу рішення російської влади обмежити діяльність іноземних журналістів.

Вона підкреслила, що це стосується як союзників і партнерів США, так і країн, з якими Сполучені Штати "мають напружені відносини".

Читайте також: Росія позбавила норвезьку TV2 акредитації на жеребкування чемпіонату світу-2018

Науерт нагадала, що посол США в Росії Джон Хантсман вже закликав РФ не допустити придушення свободи слова та редакційної незалежності тих, хто прагне вільно працювати в Росії.

За її словами, в Вашингтоні вважають, що нове російське законодавство по іноземних ЗМІ може бути застосовано так само, як і закон про неурядові організації.

"Ми занепокоєні, що це може призвести до переслідування журналістів, їх затримання та висилки з країни", - зауважила Науерт.

Вона підкреслила, що, з точки зору цивілізованих цінностей, це є фундаментально неправильним. "Ми віримо у право вільно висловлюватися та маємо серйозні занепокоєння щодо дій росіян, спрямованих на те, щоб притиснути свободу ЗМІ", - підкреслила речниця Державного департаменту США.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-