Смерть у Гаазі: хорватський генерал планував суїцид ще до вироку - адвокат

Смерть у Гаазі: хорватський генерал планував суїцид ще до вироку - адвокат

Укрінформ
Адвокат хорватського генерала Слободана Пральяка, який вчинив самогубство в Гаазі, Ніка Пінтер вважає, що її підзахисний планував суїцид задовго до судового слухання 29 листопада.

Про це повідомляє АР.

"На сьогоднішній день я можу зробити висновок, що у нього (Пральяка - ред.) був план, і він хотів захистити свою сім'ю від того, щоб вона побачила щось подібне ...Але це тільки мої висновки. У мене немає жодних твердих доказів", - сказала адвокат.

За її словами, Пральяк просив свою сім'ю не бути присутніми на судовому слуханні в Гаазі 29 листопада, а крім того ще в 2012 році, або навіть раніше, залишив адвокатові листа, в якому описав деталі свого похорону.

Читайте також: Самогубство в Гаазі: Хорватський генерал отруївся цианідом

Як повідомлялося, 29 листопада 72-річний хорватський генерал Слободан Пральяк випив отруту на слуханні апеляції у своїй справі у Міжнародному кримінальному трибуналі по колишній Югославії. Він висловив невдоволення тим, що суд підтвердив його 20-річне засудження по звинуваченню у воєнних злочинах, і після цього випив рідину з невеликого флакона. Судове засідання зупинили, а незабаром оголосили, що Пральяк помер.

Токсикологічний тест виявив у крові генерала дозу цианиду калію.

Фото: ICTY

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-