У Вашингтоні обговорюють повернення вкрадених активів з України

У Вашингтоні обговорюють повернення вкрадених активів з України

Укрінформ
Сполучені Штати та Велика Британія організували проведення у Вашингтоні Глобального форуму з повернення активів, який розглядає ситуацію щодо викрадення клептократичними режимами державних коштів у чотирьох країнах, у тому силі, в Україні.

Форум розпочався у понеділок й триватиме до 6 грудня, передає власний кореспондент Укрінформу.

"Форум має на меті сприяти поверненню вкрадених активів з чотирьох країн - Нігерії, Шрі-Ланки, Тунісу й України - шляхом скликання понад 150 представників правоохоронних органів, прокурорів та представників фінансових центрів для обговорення цих справ", - зазначили організатори форуму.

Загалом, у заході беруть участь представники близько 20 країн.

З України на форумі представлені, зокрема, керівник Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назар Холодницький, директор Національного антикорупційного бюро (НАБУ) Артем Ситник.

Крім того, пізніше має приєднатися заступник генерального прокурора України Євген Єнін, який представлятиме ГПУ замість генпрокурора Юрія Луценка, участь якого очікувалася у Вашингтоні раніше.

Читайте також: США відреагували на скандали навколо НАБУ

Як зазначила американська сторона, США "прагнуть боротися з корупцією на міжнародному рівні, співпрацюючи з іноземними партнерами, щоб простежити та повернути державні активи, вкрадені клептократичними режимами, а також запобігти корупції, перш ніж вона набере сил". З цією метою крім кримінального переслідування у міжнародних масштабах США запроваджують ряд програм з протидії корупції.

Форум у Вашингтоні організований до Міжнародного дня боротьби з корупцією, який відзначається 9 грудня.

Фото: Natalie Sedletska/ФБ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-