Московський суд залишив режисера Серебреннікова під домашнім арештом

Московський суд залишив режисера Серебреннікова під домашнім арештом

Укрінформ
Московський міський суд відмовив захисту режисера Кирила Серебреннікова в апеляції на рішення Басманного суду про продовження домашнього арешту.

Про це повідомляє "Дождь".

"Мосміськсуд залишив режисера Кирила Серебреннікова під домашнім арештом, відмовивши його адвокатам в апеляції на рішення Басманного суду Москви", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що іншим фігурантам справи також відмовилися змінювати запобіжний захід.

У своєму останньому слові Серебренніков зазначив, що не намагався втекти, коли проходив у справі як свідок, а також що слідство знало про всі його закордонні контракти. «Тікати не можна, тікати — це визнавати провину. Технічно це неможливо, тому що всі паспорти у них (правоохоронних органів — ред.)», — сказав він.

Режисер також згадав про стан здоров'я своїх батьків: «Батько після важкої операції, він лежить. У мами хвороба Альцгеймера, вона поступово втрачає пам'ять. Є підстави припускати, що наступного разу вона мене просто не згадає».

Раніше Басманний суд продовжив Серебреннікову домашній арешт до 19 січня. Його звинувачують в організації розкрадання 68 мільйонів рублів, виділених Мінкультури на реалізацію проекту «Платформа», яким займалася заснована Серебренніковим «Сьома студія».

У справі про розкрадання також проходять колишні співробітники студії — головний бухгалтер Ніна Масляєва (знаходиться під домашнім арештом), гендиректор Юрій Ітін (також під домашнім арештом) і генпродюсер Олексій Малобродський (поміщений під арешт у СІЗО). Наприкінці жовтня у справі про розкрадання в «Сьомій студії» затримали директора Російського академічного молодіжного театру (РАМТ) Софію Апфельбаум. Її відправили під домашній арешт до 26 грудня.

Ще одна фігурантка справи — продюсер «Гоголь-центру» Катерина Воронова — виїхала з Росії в травні 2017 року. За версією слідства, вона знаходиться в Латвії. Генпрокуратура звернулася в Інтерпол з проханням оголосити її в міжнародний розшук.

Читайте також: У Росії суд заарештував майно режисера Серебреннікова

Серебреннікова затримали наприкінці серпня. Його помістили під домашній арешт. Пізніше суд пом'якшив режисерові його умови, дозволивши щоденні двогодинні прогулянки. 

17 жовтня йому продовжили запобіжний захід до 19 січня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-