У Франції засудили шахрая, який видавав себе за жертву теракту

У Франції засудили шахрая, який видавав себе за жертву теракту

Укрінформ
У Франції засудили чоловіка, який видавав себе за жертву теракту 13 листопада 2015 року в Парижі та подавав документи на отримання компенсації від державного фонду допомоги жертвам терактів.

Поліцейським вдалося встановити невідповідність фактів, які надавав 29-річний житель Нової Каледонії Седрік Рей, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"За його свідченнями, він у вечір нападу був неподалік від театру "Батаклан", пив пиво з двома своїми друзями… Терорист нібито наводив на нього зброю та мав намір вистрілити, але куля влучила в вагітну жінку і це його врятувало. Після вивчення списків жертв терактів 13 листопада 2015 року серед них не виявили жодної вагітної, це стало причиною початку розслідування", — пояснила під час суду сторона обвинувачення.

Як повідомили у поліції, пізніше було зроблено моніторинг переміщення Рея за даними з його мобільного телефона. Виявилося, що коли почався теракт, він перебував на відстані близько 30 кілометрів від місця подій, а знаходився на місці теракту вже після його завершення.

Седріку Рею присудили 2 роки ув’язнення, з них 1,5 - умовно.

Слід відзначити, що Рей став досить відомою фігурою у Франції, оскільки давав інтерв’ю, коментарії, розповідав історію свого "порятунку" провідним засобам масової інформації. Також він зробив собі татуювання з написом "Батаклан" у память про жертв терактів.

Читайте також: Французи вшановують пам’ять загиблих у терактах 13.11.2015

Як повідомлялося, два роки тому вибухи прогриміли неподалік стадіону "Стад де Франс" у північному пригороді Парижа, кількох барах і кафе паризького передмістя Сен-Дені і в самій столиці. Крім того, терористи взяли в заручники відвідувачів концертного залу театру "Батаклан" в Парижі.

Розслідування терактів триває. 13 підозрюваних були заарештовані, п'ятеро в'язнів перебувають у Бельгії, семеро у Франції, один у Туреччині. Дата судового розгляду ще не встановлена, але судді сподіваються закрити справу навесні 2019 року.

Режим надзвичайного стану, запроваджений у Франції в листопаді 2015 року, був скасований лише 1 листопада цього року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-