Депутат Європарламенту закликала бойкотувати ЧС-2018 в Росії

Депутат Європарламенту закликала бойкотувати ЧС-2018 в Росії

Укрінформ
Депутат Європарламенту від партії "зелених" Ребекка Хармс закликала політиків і звичайних глядачів бойкотувати чемпіонат світу з футболу в Росії.

Про це вона заявила в інтерв'ю Neue Osnabrücker Zeitung, пише DW.

За словами Хармс, Росія - не та країна, в якій варто проводити подібний турнір. Політик зазначила, що російському президенту Володимиру Путіну "дістанеться занадто багато уваги" завдяки світовій першості.

"Він купається в променях слави в присутності іноземних гостей і продовжує проводити свою антидемократичну політику", - додала Хармс і нагадала про втручання Росії у справи України і Сирії.

Читайте також: Росія явно готується до війни - міністр оборони Польщі

Також вона розкритикувала ставлення в Росії до опозиції і меншин. Реббека Хармс назвала "зразковим" вчинок колишнього президента Німеччини Йоахіма Гаука, який відмовився відвідати зимові Олімпійські ігри в Сочі в 2014 році.

"Його приклад варто наслідувати і в майбутньому році під час чемпіонату світу з футболу", - додала Хармс.

Читайте також: Росія розмістить "Іскандери" в Калінінградській області на постійній основі

Також політик розкритикувала і Міжнародну федерацію футбольних асоціацій (ФІФА), оскільки та проігнорувала звинувачення Росії в корупції і допінгу і не послухала заклики перенести чемпіонат в іншу країну.

Читайте також: Покращити відносини із Росією найближчим часом не вдасться – міноборони Канади

Нагадаємо: збірна Росії втратила перше місце в загальному заліку на зимовій Олімпіаді 2014 року, яка проходила у Сочі. Це сталося після того, як Міжнародний олімпійський комітет дискваліфікував декількох російських спортсменів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-