Посол США скасував поїздку на Далекий Схід після демаршу чиновників РФ

Посол США скасував поїздку на Далекий Схід після демаршу чиновників РФ

Укрінформ
Посол США в Росії Джон Гантсман скасував поїздку на Далекий Схід після того, як ніхто з офіційних осіб у регіоні, включно з в. о. губернатора Приморського краю і губернатора Сахалінської області, не зміг знайти можливість зустрітися з ним.

Про це інформує Радіо Свобода з посиланням на американське посольство.

Посольство зазначає, що посол США визнав успішними поїздки в Єкатеринбург і Санкт-Петербург у листопаді. Тоді він відвідав генеральні консульства США у цих російських містах і зустрівся з представниками місцевої влади.

У посольстві додали, що Гантсман готовий до "встановлення діалогу, як тільки російська сторона виявить бажання сісти за стіл переговорів".

Читайте також: Екс-радник Трампа визнав, що брехав ФБР про спілкування з російським послом

Скасування поїздки відбулося на тлі загострення американсько-російських відносин через агресію Росії проти України, ймовірне втручання Москви у президентські вибори в США, а також вимоги американської сторони до фінансованого Росією телеканалу RT зареєструватися як "іноземний агент".

Президент Росії Володимир Путін й інші російські посадовці неодноразово звинувачували США у загостренні відносин і заявляли, що Москва готова до поліпшення співпраці.

Фото: ТАСС

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-