Три чверті французів недовіряють сучасній Росії - посол Шамшур

Три чверті французів недовіряють сучасній Росії - посол Шамшур

Укрінформ
У Франції попри присутність у суспільстві фактора “чутливості” до Росії, що обумовлено різними чинниками, від історичних до соціопсихологічних, три чверті французів ставляться до сучасної Росії з недовірою.

Про це Надзвичайний та Повноважний посол України у Франції Олег Шамшур сказав в інтерв’ю Укрінформу.

«Втім, у цілому ситуація наразі не є настільки однозначною: 75% французів із недовірою ставляться до сучасної Росії. З досвіду свого спілкування з мешканцями Франції можу сказати, що абсолютна більшість із них засуджує агресивні дії Володимира Путіна. Водночас 61% вважає, що з Росією треба домовлятися, виходячи з зовнішньополітичних та економічних інтересів Франції», - зазначив Шамшур.

За його словами, несприйняття агресії не завжди трансформується в готовність здійснювати активні кроки, щоб протидіяти агресивним діям РФ.

«Найбільшу стурбованість викликає, коли деякі політики та інтелектуали намагаються стверджувати, що Росію образили і принизили, тому треба уважніше ставитися до російських інтересів. І це замість того, щоб впливати, тиснути на РФ, щоб вона змінила свою поведінку, показати, що її політика щодо країн, які раніше входили до СРСР, і особливо нинішня політика по відношенню до України, політика дестабілізації міжнародних відносин, є абсолютно неприйнятними», - вказав дипломат.

Читайте також: Україна планує відкрити у Франції три почесні консульства

Але на противагу таким силам, підкреслив Шамшур, у країні є політичні діячі, експерти, журналісти, які дійсно реалістично оцінюють ситуацію, розуміють сутність політики Росії, її негативні наслідки для Європи та Франції».

«Їхній голос також чутно у цій країні», - підкреслив посол.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-