США категорично проти Північного потоку-2, бо це зашкодить Україні

США категорично проти Північного потоку-2, бо це зашкодить Україні

Укрінформ
Сполучені Штати враховують позицію України в питанні будівництва Газпромом проектів газопроводів "Північний потік – 2" та "Турецький потік" та виступають проти поширення монополії РФ на європейському газовому ринку.

Про це заявила у четвер у Вашингтоні речниця Державного департаменту США Хезер Науерт, передає власний кореспондент Укрінформу.

"Ми погоджуємося з багатьма нашими європейськими партнерами, що "Північний потік - 2" й "Турецький потік" посилили би домінування Росії на газових ринках Європи. Це зменшить можливості для диверсифікації джерел енергії", - підкреслила Науерт.

Читайте також: Тіллерсон на прикладі України пояснив, як важлива енергобезпека Європи

Вона зауважила, що тема газопроводів була однією з головних на порядку денному зустрічі Рекса Тіллерсона з главою МЗС Німеччини Зігмаром Габріелем у Вашингтоні в четвер.

"Це (будівництво російських газопроводів – ред.) може створити ризики безпеки у регіоні Балтійського моря, де вже відчувається напруження, це також сприятиме досягненню цілі росіян підірвати Україну. Наше особливе занепокоєння полягає в тому, що Україна може втратити роль транзитної країни для експорту російського газу до Європи", - підкреслила Науерт.

Вона також зауважила, що будівництво "Північного потоку-2" сконцентрувало би приблизно 75% імпорту російського газу до ЄС через єдиний маршрут, створюючи потенційний вузол, що значно підвищує вразливість європейських країн перед припиненням постачання. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-