Трамп-молодший вперше свідчитиме в Конгресі у російській справі – CNN

Трамп-молодший вперше свідчитиме в Конгресі у російській справі – CNN

Укрінформ
Комітет з питань розвідки Палати представників американського Конгресу добився проведення слухань зі старшим сином президента США в рамках розслідування по Росії, яке має пройти на початку наступного місяця.

Засідання відбудеться в закритому режимі, повідомив у середу телеканал CNN із посиланням на "численні джерела", обізнані зі справою.

"Дональд Трамп-молодший погодився на те, щоб зустрітися з Комітетом з питань розвідки Палати представників наступного тижня, давши законодавцям першу можливість розпитати старшого сина президента Дональда Трампа про його контакти з росіянами під час кампанії", - зазначається в повідомленні.

За попередньою інформацією, слухання заплановані на 6 грудня. Очікується, що законодавці розпитають Трампа-молодшого про зустріч в Trump Tower у червні минулого року з російською юристкою Наталією Весельницькою, яку пов'язують із Кремлем. Як повідомлялося, на цій зустрічі росіяни пропонували кампанії Трампа викрадений компромат на Гілларі Клінтон, який згодом був оприлюднений на WikiLeaks.

Читайте також: Трамп обіцяє "суттєві санкції" проти КНДР

Інші учасники цієї зустрічі, в тому числі, російський перекладач Анатолій Самочорнов, вже свідчили у відповідних комітетах Сенату і Палати представників, втім Дональд Трамп-молодший відповідатиме на запитання законодавців вперше.

Поява сина президента на слуханнях в Конгресі стане однією зі знакових подій в рамках розслідування Конгресу щодо втручання Росії у вибори в Сполучених Штатах. Як зазначає телеканал, це особливо важливо з огляду на недавно виявлене листування Трампа-молодшого з WikiLeaks під час президентської кампанії в США.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-