Придністровське врегулювання: Берлін вважає правильною “стратегію малих кроків”

Придністровське врегулювання: Берлін вважає правильною “стратегію малих кроків”

Укрінформ
Німецький МЗС привітав прогрес, досягнутий в процесі придністровського врегулювання, і наголосив на ролі головувань в ОБСЄ Німеччини та Австрії в цьому питанні.

Про це йдеться в заяві відомства за підсумками зустрічі у форматі 5+2 27-28 листопада у Відні, повідомляє кореспондент Укрінформу у ФРН.

«Ми вітаємо те, що вчора і сьогодні у Відні після більш ніж річної перерви відбулися офіційні переговори щодо врегулювання придністровського конфлікту у форматі 5+2, чим учасники переговорів знову підтвердили свою прихильність до формату як обговореного шляху до більш стійкого і справедливого врегулювання конфлікту», - йдеться в заяві.

Читайте також: Придністровське врегулювання: ОБСЄ вітає "перший прорив" за 10 років

У МЗС Німеччини переконані, що практичні успіхи можливі лише завдяки регулярним і особистим переговорам між сторонами в різних форматах. І раді, що сторони тепер прийшли до єдиної думки щодо важливих питань, які принесуть відчутний прогрес населенню по обидва боки Дністра.

«Ці успіхи показують, що стратегія малих кроків, успішно здійснена німецьким головуванням в ОБСЄ у 2016 році і австрійським у 2017, є правильною», - заявили у МЗС. Там обіцяють продовжувати підтримку зусиль ОБСЄ щодо пошуку рішення «всіх відкритих питань» при дотриманні умов територіальної цілісності і суверенітету Республіки Молдова та спеціального статусу для Придністров'я.

Як раніше повідомлялося, 27-28 листопада у Відні відбулося засідання «Постійної наради з політичних питань у рамках переговорного процесу щодо Придністровського врегулювання».

Переговори з врегулювання конфлікту тривають з 1993 року. У цьому процесі беруть участь, крім Молдови і Придністров'я, ОБСЄ, Росія та Україна як посередники, а також Євросоюз і США в якості спостерігачів. В ході головування ФРН в ОБСЄ торік було підписано «Берлінський протокол», деякі пункти якого сторони цього разу домовилися реалізувати у 2018 році.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-