У суді над екс-міністром РФ Улюкаєвим зважували сумку з $2 мільйонами

У суді над екс-міністром РФ Улюкаєвим зважували сумку з $2 мільйонами

Укрінформ
Замоскворецький суд Москви у вівторок провів слідчі дії, зваживши на засіданні сумку з $2 млн, передану главою "Роснефти" Ігорем Сєчиним колишньому міністру економічного розвитку Олексію Улюкаєву в якості хабара.

Про це повідомляє "Інтерфакс"

"Вага сумки з вмістом - 21 кг 950 грамів", - оголосив у суді інженер метрології Павло Якубов.

Він уточнив, що можлива похибка становить 30 грамів.

Повідомляється, що картонну коробку і поліетиленовий пакет з грошима прокурор у супроводі співробітника Слідчого комітету заніс до зали суду під час перерви. Зважував гроші запрошений прокуратурою фахівець - інженер метрології Павло Якубов.

Читайте також: Справа Улюкаєва: "напружений графік" знову завадив главі Роснєфті прийти до суду

Вага однієї банкноти США становить приблизно 1 грам і не залежить від номіналу. Таким чином, вага $2 млн в 100-доларових купюрах становила б приблизно 20 кг.

Як повідомлялося, 15 листопада 2016 року Слідчий комітет РФ повідомив про порушення кримінальної справи стосовно Улюкаєва. Тоді ж за рішенням суду його було поміщено під домашній арешт.

За версією слідства, Улюкаєва затримали при отриманні хабара в $2 млн за видану Мінекономрозвитку позитивну оцінку, яка дозволила "Роснефти" здійснити операцію з придбання державного пакета акцій "Башнефть" в розмірі 50%. Екс-міністру пред'явлено обвинувачення за ч. 6 ст. 290 КК РФ ("Одержання хабара особою, яка займає державну посаду, вчинене з вимаганням хабара і в особливо великому розмірі"). Покарання за цим обвинуваченням передбачає до 15 років позбавлення волі.

Улюкаєв свою провину заперечує, заявляючи, що це провокація, організована ФСБ після помилкового доносу глави "Роснефти" Сєчина.

Президент РФ 15 листопада 2016 року звільнив Улюкаєва від займаної посади.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-