Табори для біженців у Лівії більше схожі на в'язниці - голова Єврокомісії

Табори для біженців у Лівії більше схожі на в'язниці - голова Єврокомісії

Укрінформ
Біженці у Лівії утримуються у таборах, які більше схожі на в'язниці, і ЄС не має наміру закривати на це очі.

Про це заявив голова Європейської Комісії Жан-Клод Юнкер у інтерв'ю DW.

"Те, що в Лівії зростає кількість мігрантів, які більше не можуть потрапити до Європи через Середземне море, є недостатньою підставою для того, щоб травмувати, вбивати і грабувати людей, які перебувають у таборах, що схожі на в'язниці, а не на табори для біженців", - наголосив Юнкер.

Він назвав становище біженців в Лівії "пеклом" і зазначив, що ЄС не може і не буде закривати на це очі і мовчати. Зокрема, за словами глави ЄК, лівійську проблему планується обговорити на одному з самітів ЄС.

Водночас Юнкер підкреслив, що посилення контролю на Середземному морі було необхідним кроком. 

На його переконання, Європі необхідно створювати легальні можливості для еміграції. "Європа явно потребує міграції у наступні десятиліття. Тому ми маємо для всіх, хто хоче та хто може приїхати, зробити можливим легальний шлях до Європи", - вважає голова Єврокомісії. 

Читайте також: Канада обурена работоргівлею у Лівії – Трюдо

При цьому він визнав, що не всі країни-члени ЄС дотримуються рекомендацій ЄК стосовно міграції.

Як відомо, у рамках дворічного плану, озвученого ЄК наприкінці вересня цього року, в країнах ЄС має бути розподілено щонайменше 50 тисяч біженців. Проте станом на середину листопада лише 16 з 28-ми держав ЄС запропонували прихистити біженців, запропонувавши загалом 34 тисячі місць для них.

У Лівії залишається багато осіб, які намагалися потрапити в Європу через Середземне море, проте через посилення контролю на морі залишились заблокованими у цій країні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-