У Женеві запланований черговий раунд мирних переговорів щодо Сирії

У Женеві запланований черговий раунд мирних переговорів щодо Сирії

Укрінформ
Восьмий раунд переговорів ООН, спрямований на пошук політичного рішення щодо шестирічної громадянської війни у Сирії, має розпочатись у вівторок у швейцарській Женеві.

Про це повідомляє "Радіо Свобода".

Раніше спеціальний посланець ООН у справах Сирії Стефан де Містура заявив, що сирійський уряд іще не підтвердив свою участь у наступному раунді переговорів. Тоді як сирійські опозиціонери візьмуть у них участь. Раніше вони збиралися в Саудівській Аравії, щоб створити єдиний представницький орган для цього раунду переговорів у Женеві.

Як відомо, переговори під егідою Росії, Ірану та Туреччини проводять у казахстанській столиці Астані, під егідою ООН - у Женеві.

За час війни у Сирії загинули 330 тисяч людей, мільйони були змушені залишити свої домівки. Росія у цій війні підтримує уряд президента Башар аль-Асада та надає повітряну підтримку урядовим силам. Іран також виступає на боці Асада, а Сполучені Штати й Туреччина підтримують різні антиурядові повстанські групиє.

Читайте також: Сьомий раунд сирійських переговорів завершився безрезультатно - ЗМІ

Нещодавно Росія, Іран та Туреччина також запропонували провести "національний конгрес" з участю сирійського уряду та протиборчих сторін у російському місті Сочі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-