У Асада не підтвердили участі в переговорах з сирійською опозицією

У Асада не підтвердили участі в переговорах з сирійською опозицією

Укрінформ
Уряд Башара Асада не підтвердила свою участь у мирних переговорах з сирійською опозицією, які повинні розпочатися цього тижня в Женеві.

Про це заявив спецпредставник ООН по Сирії Стеффан де Містура, передає "Голос Америки".

Як повідомив Містура членам Ради Безпеки, уряд Асада заявило, що не відправить делегацію в Женеву в понеділок. При цьому він висловив надію, що в кінцевому підсумку делегація все ж приїде.

"Ми знаємо і дуже розраховуємо, що уряд незабаром відправиться в шлях, особливо в світлі серйозного настрою, який продемонстрував президент Асад, коли зустрічався з президентом Путіним в Сочі", - зазначив він.

Читайте також: Авіація Асада завдала удару по ринку в Східній Гуті: є загиблі

Путін прийняв Асада в Сочі на минулого тижня, і в ході переговорів сирійський лідер заявив, що "готовий до діалогу з усіма, хто хоче виробити політичне рішення".

Читайте також: МЗС Німеччини: Режим Асада і Росія мають припинити блокаду гумдопомоги в Сирії

Нагадаємо: переговори в Женеві стануть восьмою спробою досягти політичного врегулювання в Сирії. Минулі зустрічі не увінчалися успіхом і не допомогли покласти кінець війні, що забрала 400 тис. життів і залишила 13 млн сирійців в ситуації гуманітарної кризи.

Читайте також: Від авіаудару РФ в Сирії загинули 34 цивільних, майже половина - діти

Повстанські сили, що борються з режимом Асада, являють собою кілька роздроблених угруповань, а спроби об'єднати їх зривалися через розбіжності між фракціями.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-