Канада обурена работоргівлею у Лівії – Трюдо

Канада обурена работоргівлею у Лівії – Трюдо

Укрінформ
Канада рішуче засуджує продаж у Лівії африканських мігрантів у рабство. 

Про це заявив прем'єр-міністр Канади Джастін Трюдо, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Канада засуджує торгівлю мігрантами-рабами, що відбувається у Лівії. Зловживання відчайдушним становищем мігрантів з Африки – вразливих дітей, жінок та чоловіків, які намагаються знайти дім та спокій, – є мерзенним та відразливим», - сказав Трюдо.

Читайте також: ЄС підготує берегову охорону Лівії для боротьби з нелегальною міграцією

Він пообіцяв, що Канада «не споглядатиме мовчки за цими нелюдськими злочинами».

«Хоча уряд Лівії проводить розслідування цієї жахливої несправедливості, а гуманітарні організації почали допомагати жертвам, для розв’язання проблеми треба робити більше», - зазначив глава уряду Канади.

Читайте також: ЮНІСЕФ заявляє про значне погіршення якості життя дітей у світі

Трюдо закликав усіх членів ООН імплементувати та дотримуватися Протоколу ООН про попередження і зупинення торгівлі людьми, особливо жінками та дітьми, та покарання за неї.

«Ми повинні співпрацювати у питанні визнання та дотримання прав і гідності усіх людей. Міжнародна спільнота повинна вжити заходів заради припинення зловживання та торгівлі безневинними людьми», - зауважив глава уряду Канади.

Читайте також: Біля берегів Лівії потонули 30 мігрантів

Він додав, що Канада продовжуватиме «працювати над викоріненням торгівлі людьми і підтримуватиме усі міжнародні зусилля із притягнення до відповідальності тих, хто полює на вразливих осіб».

Як відомо, раніше у ЗМІ з’явилася інформація, що в Лівії після повалення режиму Муаммара Каддафі виникли ринки рабів, на яких опиняються мешканці африканських країн, що намагалися через територію Лівії потрапити до Європи з метою імміграції.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-