Повернення РФ в ПАРЄ без виведення військ суперечить міжнародному праву - МЗС

Повернення РФ в ПАРЄ без виведення військ суперечить міжнародному праву - МЗС

Укрінформ
Росія не виконала жодних резолюцій, ухвалених міжнародними інституціями на захист територіальної цілісності України. 

Тому можливе повернення російської делегації до участі в засіданнях Парламентської асамблеї Ради Європи (ПАРЄ) суперечитиме міжнародному праву. Таку позицію висловила речник МЗС України Мар'яна Беца у Тwitter.

"РФ не виконала жодної резолюції в рамках РЄ. Жодної в рамках ООН чи ОБСЄ. У питанні виконання міжнародного права, цінностей не може бути компромісів. Повернення РФ в ПАРЄ без виправлення міжнародно-правових порушень, відновлення територіальної цілісності України, виведення російських військ суперечить міжнародному праву", - наголосила вона.

Читайте також: Маніпуляції Ягланда: Повернення Росії в ПАРЄ просто так - без виконання резолюцій?

Як повідомлялося, генеральний секретар Ради Європи Ягланд виступив за повернення Росії до ПАРЄ та скасування санкцій, запроваджених проти РФ за агресію щодо України.

У свою чергу голова української делегації при ПАРЄ, народний депутат Володимир Ар’єв наголосив, що повернення РФ, яке лобіює Ягланд, суттєво підриває авторитет Ради Європи та нівелює силу резолюцій, які вона приймала, в такому разі українській делегації в ПАРЄ «нічого робити».

Росія була позбавлена права голосу в ПАРЄ у квітні 2014 року після окупації Криму та початку військових дій на Донбасі. 

Раніше повідомлялося, що у Раді Європи підготували механізм, який дозволить зняти санкції з РФ і повернути російську делегацію у ПАРЄ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-