У Франції з'явилася нова консервативна партія

У Франції з'явилася нова консервативна партія

Укрінформ
Французькі політики з консервативного табору створили нову партію, близьку за поглядами до правлячої політичної сили "Республіка на марші".

Про це повідомляє DW.

"Вона (партія. - Ред.) отримала назву "Діяти, конструктивні праві". Засновники партії належать до групи "Конструктивні", що об'єднує частину членів правоцентристської партії "Республіканці", які стоять на позиціях, близьких до програмних установок правлячої партії Емануеля Макрона "Республіка на марші", - йдеться в повідомленні.

У програмній статті засновники партії заявили, що метою нової політсили є захист ліберальних, соціальних, європейських, гуманістичних і реформаторських ідей консерваторів і центристів. Партія має намір залишатися незалежною, навіть якщо і підтримуватиме реформи нинішнього президента.

Читайте також: ІДІЛ погрожує Європі терактами на Різдво

Як відомо, після перемоги Емануеля Макрона на президентських виборах у травні 2017 року правоцентристський табір у Франції виявився розколотим. Проявом цього розколу стало, зокрема, створення в червні групи "Конструктивні" в лавах опозиційної партії "Республіканці". Члени цієї групи неодноразово підтримували ініціативи уряду, зокрема, з питань нового законодавства по боротьбі з терором.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-