Втеча під градом куль: новини про дезертира з КНДР транслюють

Втеча під градом куль: новини про дезертира з КНДР транслюють "на північ"

Укрінформ
Південна Корея через гучномовці, встановлені вздовж кордону з КНДР, повідомляє новини про північнокорейського солдата, який втік під градом куль.

Про це повідомляє "Медуза" з посиланням на агентство "Ренхап".

"У трансляції детально розповідають історію втечі солдата з КНДР, у тому числі те, як він намагався перетнути кордон у Загальній зоні безпеки, як у нього стріляли і яку медичну допомогу йому надали у Південній Кореї. Наприклад, одна з трансляцій була присвячена паразитам, яких виявили у нього в кишечнику", - йдеться в повідомленні.

Як запевняють південнокорейські військові, трансляції досить гучні, щоб їх було чути на відстані 20 кілометрів від кордону. За їх словами, мовлення ведеться з метою психологічного впливу на північнокорейських прикордонників та жителів прикордонних районів.

Читайте також: Втеча під градом куль: північнокорейський солдат прийшов до тями

Північна Корея протестує проти трансляцій, відзначаючи, що вони можуть спровокувати інші випадки дезертирства.

Нагадаємо, 13 листопада 24-річний військовослужбовець з КНДР втік до Південної Кореї через прикордонну Загальну зону безпеки. Підчас втечі він отримав шість вогнепальних поранень, але йому вдалося вижити. Під час хірургічної операції у нього в кишечнику знайшли великих паразитів: довжина одного з черв'яків становила 27 сантиметрів. Хірург зізнався, що до цього бачив таке тільки в підручниках.

З кінця 1950-х років з Північної Кореї в Південну втекли близько 30 тисяч людей. Більшість з них направляються в Китай. Тільки одиниці намагаються втекти через заміновану демілітаризовану зону, де стоять паркани з колючим дротом. Через Загальну зону безпеки з часів закінчення Холодної війни було скоєно до цього тільки дві втечі: у 1998-му і 2007 роках.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-