Дублін погрожує блокувати переговори щодо Brexit без угоди про кордон

Дублін погрожує блокувати переговори щодо Brexit без угоди про кордон

Укрінформ
Дублін може накласти вето на переговори про торгівлю після виходу Великої Британії з ЄС, якщо Лондон не надасть гарантій щодо кордону між Ірландією та Північною Ірландією.

Про це заявив ірландський політик, єврокомісар з питань сільського господарства і розвитку сільських районів Філ Хоган, повідомляє Reuters з посиланням на газету The Observer. 

"Якби Британія або Північна Ірландія залишилися в митному союзі ЄС, або, що ще краще, на єдиному ринку, то не було б питання щодо кордону", - наголосив Хоган.

Раніше прем'єр-міністр Великої Британії Тереза Мей заявляла, що після Brexit країна вийде з єдиного ринку та митних союзів.

Читайте також: Британія і ЄС "засекретили" розмір виплати за Brexit - ЗМІ

У ЄС у свою чергу наголошують на необхідності досягнути "належного прогресу" щодо ірландського кордону, а також вирішити два інші ключові питання, перш ніж лідери ЄС зможуть узгодити перехід до торговельних переговорів.

Міністр закордонних справ Ірландії Саймон Ковеней заявив, що питання британсько-ірланського кордону розкрите недостатньо для того, щоб переходити до другого етапу переговорів щодо Brexit.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-