У Пакистані розігнали акцію протесту: шість загиблих, понад сотню поранених

У Пакистані розігнали акцію протесту: шість загиблих, понад сотню поранених

Укрінформ
На околицях столиці Пакистану Ісламабада у неділю тривають сутички між ісламістськими активістами та силами безпеки.

Про це повідомляє Reuters

“У неділю вранці було видно дим від обгорілих залишків машин та трьох мотоциклів біля табору протестувальників, де зібралися кілька тисяч активістів "Техрік-е-Лабаїка"”, - йдеться у повідомленні.

Наразі поліція та воєнізовані сили оточили табір у районі Файзабад.

За повідомленнями ЗМІ, щонайменше шість чоловік були вбиті напередодні, коли декілька тисяч поліцейських намагалися розігнати протестувальників, які блокували головні вулиці до столиці з сусіднього міста Равалпінді. Ще понад 125 людей дістали поранення в суботу. За словами начальника поліції Аміра Ніазі, серед постраждалих - 80 працівників сил безпеки.

Читайте також: У Пакистані - протести, поліція застосувала сльозогінний газ

Раніше повідомлялося, що поліція в Пакистані застосувала сльозогінний газ і водомети проти релігійних активістів, які заблокували головні вулиці Ісламабада.

Сутички спалахнули після того, як поліція розпочала операцію з розгону близько 1000 активістів з "Техрік-е-Лабаїка", які блокували головні вулиці в Ісламабаді. Десятки протестувальників були заарештовані.

Протестувальники паралізували кілька головних вулиць у столиці. Вони вимагають відставки міністра з питань права і правосуддя Західа Хаміда, звинувачуючи його в «блюзнірській» зміні тексту присяги переможця виборів.

Вибори у країні мають відбутися наступного року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-