У парламенті Німеччини заборонили гаджети під час засідань

У парламенті Німеччини заборонили гаджети під час засідань

Укрінформ
Новообраний голова Бундестагу 75-річний Вольфганг Шойбле розіслав усім парламентаріям нового скликання лист із забороною використання гаджетів під час пленарних засідань

На його думку, "використання приладів для фотографування, написання твітів або поширення повідомлень про хід пленарного засідання" є "недоречним, а тому небажаним", повідомляє DW.

Голова Бундестагу, який раніше очолював німецьке міністерство фінансів, також закликав до "стриманого" використання мобільних телефонів та планшетів під час парламентських дискусій.

Читайте також: Google відстежує місцезнаходження користувачів Android

У відповідь користувачі соцмереж вибухнули обуренням. В інтернеті лист Шойбле назвали "забороною на Twitter" і пригадали йому кожне фото з телефоном в руках у залі засідань Бундестагу. Особливо активно його тролили за випадок 5-річної давнини, коли журналісти помітили, як тодішній очільник мінфіну Німеччини захоплено грає на планшеті в судоку під час обговорення в Бундестазі фінансової допомоги Греції. 

Читайте також: НАТО: 60% повідомлень російською в Twitter створюють боти

На думку інших, правильне використання соціальних медіа - це "медійний символ прозорості, як і скляний купол Рейхстагу".

Фото: DPA

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-