Кишинів і Тирасполь домовилися відновити телефонний зв'язок

Кишинів і Тирасполь домовилися відновити телефонний зв'язок

Укрінформ
Представники офіційного Кишинева і влади невизнаного Придністров'я підписали відразу чотири протокольні Угоди, одна з яких передбачає відновлення мобільного і фіксованого телефонного зв'язку між двома берегами Дністра. 

Про це повідомляє власний кореспондент Укрінформу в Молдові. 

«Вважаємо, що підписані Протоколи є конкретними кроками, здійсненими обома сторонами з вирішення важливих питань порядку денного переговорного процесу з Придністровського врегулювання», -  заявив політичний представник Молдови на переговорах з Придністровського врегулювання, віце-прем'єр з питань реінтеграції Георге Балан. 

За словами політичного представника Придністров'я на переговорах Віталія Ігнатьєва, підписані документи відкривають добрі перспективи для врегулювання інших соціально-економічних проблем жителів з обох берегів Дністра. 

Згідно з документами, сторонами забезпечується вільне функціонування шкіл з викладанням румунською мовою, які розташовані на території Придністровського регіону. А також доступ фермерів до своїх сільськогосподарських угідь, розташованих на березі Дністра, визнання Кишиневом дипломів про вищу освіту, виданих Придністровськими вишами, та відновлення мобільного і фіксованого телефонного зв'язку між правим і лівим берегами Дністра. 

Читайте також: Прем'єр Молдови проти маніпуляцій щодо російських військ у Придністров'ї

Як повідомлялося, 27-28 листопада у Відні (після перерви більше ніж півтора року) відновляться переговори з Придністровського врегулювання у форматі «5+2», в яких беруть участь Молдова і Придністров'я - сторони конфлікту, Україна, ОБСЄ і Росія - посередники, ЄС і США - спостерігачі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-