У Бухаресті відслужили панахиду за жертвами Голодомору

У Бухаресті відслужили панахиду за жертвами Голодомору

Укрінформ
Настоятель Української православної церкви імені Святого Петра Могили Дмитро Колотило відслужив в одному з Бухарестських монастирів панахиду за жертвами Голодомору в Україні. 

У поминальній службі взяли участь Надзвичайний і Повноважний Посол України в Румунії Олександр Баньков, дипломати, представники Союзу українців Румунії, просвітницьких і наукових кіл, журналісти, повідомляє власний кореспондент Укрінформу. 

 Як поінформували в Посольстві України, у Бухаресті відкрилася тематична виставка "Знищені голодом: невідомий геноцид українців". Основою експозиції стали документальні архівні джерела і свідчення очевидців, які пережили Голодомор 1932-1933 років. 

Виставка складається з чотирьох частин: "Україна до Голодомору", "Фактори і причини Голодомору", "Механізм здійснення Голодомору", "Визнання і сприйняття Голодомору у світі". 

У рамках виставки пройшов також "круглий стіл" "Голодомор в Україні 1932-1933 років", організований Бухарестською філією Союзу українців Румунії.

Учасники заходів запалили свічки пам'яті і хвилиною мовчання вшанували пам'ять невинних жертв геноциду українського народу.   

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-