Канадці разом із українцями вшановують пам'ять жертв Голодомору

Канадці разом із українцями вшановують пам'ять жертв Голодомору

Укрінформ
Канада, вшановуючи пам'ять жертв Голодомору, підтверджує зобов'язання захищати права людини по всьому світу.

Про це в Оттаві під час церемонії вшанування жертв Голодомору сказав депутат парламенту Канади від Нової демократичної партії Гай Карон, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Сьогодні канадці підтримують членів української громади…. Актом вшанування (пам'яті жертв Голодомору – ред.) ми визнаємо нашу частину відповідальності у захисті прав людини по всьому світу", - сказав Карон.

За його словами, День пам’яті жертв Голодомору також спонукує дати обіцянку не допустити подібної трагедії у майбутньому. "Кожного року ми згадуємо масові злочини, вчинені проти українців, ми згадуємо тих, хто мучився під владою радянських деспотів. Ми збираємося разом, аби пом’янути чоловіків, жінок та дітей, яких змусили страждати. Але цей день також дає змогу канадцям відновити свою обіцянку пильно дотримуватися обов’язку і втрутитися у випадку повторення подібних звірств у майбутньому", - зазначив депутат.

Читайте також: Порошенко подякував діаспорі за допомогу у визнанні Голодомору геноцидом

Як повідомлялося, у 2008 році Канада стала першою країною, що офіційно визнала Голодомор актом геноциду українського народу. Окрім цього, саме у канадському Едмонтоні ще у 1983 році був споруджений перший у світі пам’ятник жертвам Голодомору.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-