Сейм Польщі: Російський комунізм зруйнував економіки кількох десятків країн

Сейм Польщі: Російський комунізм зруйнував економіки кількох десятків країн

Резолюція
Укрінформ
Польський Сейм ухвалив резолюцію, в якій засудив комуністичну ідеологію та революцію більшовиків 1917 року.

За відповідний документ у п'ятницю проголосували 283 депутати, проти не висловився жоден. Опозиційні партії ліберального спрямування “Громадянська платформа” та “Сучасна”участі у голосуванні не брали, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Злочинна більшовицька революція, яка вибухнула в Росії 100 років тому, в листопаді 2017 року, змінила цю країну, а пізніше і значну частину світу. Її трагічні соціальні та економічні наслідки відчуваються й досі у багатьох країнах і самій Росії”, - йдеться в резолюції нижньої палати польського парламенту.

Як підкреслюється в документі, більшовицька революція була спрямована проти традиційних цінностей людства і традицій європейської цивілізації.

Читайте також: Аваков презентує книгу про свої "зустрічі" з Леніним

“Революція, яка виникла на злочинній комуністичній ідеології і підігрівалася антигуманістичними і антихристиянськими гаслами, залишила слід у житті багатьох поколінь”,- зазначається у документі.

Наголошується, що однією із жертв більшовицької революції стала Польща. У резолюції зазначається, що в 1920 році Польща змогла затримати комуністичну навалу на Європу, але в 1939 році, коли комуністи об'єдналися з гітлерівськими нацистами, цього вже не вдалося зробити.

Підкреслюється, що після 1945 року, в результаті хибної політики учасників антигітлерівської коаліції, відбувся імпорт комуністичної революції до багатьох країн Європи і за її межі.

“До мільйонів російських жертв більшовицької революції додалися сотні мільйонів жертв у всьому світі, а жахливі наслідки комуністичних економічних експериментів зруйнували економіки кількох десятків країн світу”,- йдеться у декларації.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-