МЗС Німеччини: Режим Асада і Росія мають припинити блокаду гумдопомоги в Сирії

МЗС Німеччини: Режим Асада і Росія мають припинити блокаду гумдопомоги в Сирії

Укрінформ
У Берліні вітатимуть, якщо переговорний процес щодо сирійського врегулювання у Сочі призведе до успіху, але поки що налаштовані дуже скептично.

Про це в п'ятницю заявила представник МЗС ФРН Марія Адебар, повідомляє кореспондент Укрінформу в Німеччині.

«Якщо в Сочі буде досягнуто результат, який призведе до руху в політичному процесі, до прогресу, ми це, безумовно, будемо вітати. Але зараз ми налаштовані скептично в питанні того, чи призведе це до того, що режим (Асада) зробить зрушення в політичному процесі, досі він цього не зробив», - заявила Адебар.

Дипломат додала, що німецький уряд бажав би, щоб Москва використовувала свій вплив на сирійського президента. Поки ж до політичного рішення в Сирії ще дуже далеко, констатувала вона.

Адебар не стала оцінювати, суперечать чи конкурують переговори в Сочі за участю президентів РФ, Ірану і Туреччини Володимира Путіна, Хасана Роухані і Реджепа Таїпа Ердогана 22 листопада з іншими актуальними форматами. Водночас дипломат нагадала про те, що Женевський процес триває, на 28 листопада запланована зустріч в його рамках. Напередодні в Ер-Ріаді була проведена зустріч сирійської опозиції, на якій її лідери погодилися без попередніх умов і з єдиних позицій виступати на женевській зустрічі на переговорах з режимом Асада, що в Берліні вважають «позитивним знаком».

Читайте також: Сирійська опозиція відправить на переговори до Женеви спільну делегацію

Позиція ФРН залишається колишньою, підтвердила Адебар: режим Асада і ті, хто його підтримують, зокрема Росія, мають припинити блокаду доставки гуманітарної допомоги нужденним у постраждалих районах.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-