Сирійська опозиція відправить на переговори до Женеви спільну делегацію

Сирійська опозиція відправить на переговори до Женеви спільну делегацію

Укрінформ
Сирійська опозиція відправить спільну делегацію на переговори з представниками режиму президента Башара Асада, які розпочнуться 28 листопада в Женеві.

Такої домовленості було досягнуто в ніч на п'ятницю в Ер-Ріяді, повідомляє DW.

"Сирійська опозиція, в лавах якої триває розкол, відправить спільну делегацію на переговори з сирійською владою до Женеви. Домовленості про це було досягнуто в ніч на п'ятницю, 24 листопада, в Ер-Ріяді, де близько 140 опозиціонерів на запрошення влади Саудівської Аравії намагаються виробити спільну позицію на переговорах з режимом Асада", - йдеться в повідомленні.

Відзначається, що делегація складатиметься з 50 осіб. Які опозиційні групи і якою кількістю учасників будуть в ній представлені, буде вирішено в п'ятницю. 

При цьому опозиціонери продовжують наполягати на тому, щоб Асад пішов із посади президента Сирії. Як сказано в підсумковій заяві учасників зустрічі в Ер-Ріяді, Асад має відмовитися від влади до початку перехідного періоду в Сирії.

Читайте також: Росія, Іран та Туреччина зібралися ділити шкуру «невбитої» Сирії

"Сирійська опозиція надіслала зрозумілий сигнал про те, що вона готова до серйозних прямих переговорів про політичну трансформацію в Сирії та сформувала єдину позицію й єдине бачення майбутнього країни", - заявив представник опозиції Ахмад Рамадан. 

Як відомо, в Женеві на 28 листопада запланований 8-й раунд переговорів опозиції та сирійського уряду, який організовує спецпредставник ООН по Сирії Стаффан де Містура.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-