Розвідка США попереджала Ізраїль: Путін мав

Розвідка США попереджала Ізраїль: Путін мав "важелі тиску" на Трампа - ЗМІ

Укрінформ
Американські розвідувальні служби ще в січні цього року попередили своїх ізраїльських колег про наявність у президента РФ Володимира Путіна "важелів впливу" на обраного на той момент президента США Дональда Трампа.

Про це йдеться в публікації видання Vanity Fair, яке дізналося про деталі від офіційного джерела в Ізраїлі.

"Одного ранку в січні (цього року – ред.) невелика група офіцерів Моссаду та інших представників ізраїльської розвідки розмістилася в залі засідань у Ленглі (штаб-квартирі ЦРУ – ред.), за лічені тижні до інаугурації Дональда Трампа", - зауважує видання.

Загалом, зустріч пройшла без якихось несподіванок, офіцери розглянули поточні засекречені операції. "Тільки перед завершенням наради американський куратор формально зазначив, що є ще одна справа: американські спецслужби дійшли висновку, що російський президент Володимир Путін мав "важелі тиску" на Трампа", - повідомляється в публікації.

При цьому з американської сторони не було надано додаткових деталей.

"Ізраїлю – продовжували американські чиновники – слід "бути обережним" після 20 січня – дати інавгурації Трампа. Цілком можливо, що конфіденційна інформація, яка буде передана Білому дому та Раді національної безпеки, може потрапити росіянам", - зазначається в тексті.

Читайте також: ЗМІ стало відомо, що такого секретного Трамп розповів Лаврову

Через певний час ізраїльтяни переконалися в цьому, коли Трамп видав на зустрічі з російським міністром Сергієм Лавровим і послом Сергієм Кисляком секретні дані, добуті ізраїльською розвідкою про наміри терористів ІДІЛ використовувати ноутбуки для підриву літаків. "Було слушно припустити, що Кремль поділиться цим зі своїм союзником – Іраном, противником Ізраїлю", - пише видання.

Під час цієї ж зустрічі Трамп похвалився російським офіційним представникам, що звільнив директора ФБР Джеймса Комі, який вів розслідування втручання Росії у президентські вибори в США.

Фото: АА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-