Делегацію РФ не пустили в Молдову на проплачений Москвою форум

Делегацію РФ не пустили в Молдову на проплачений Москвою форум

Відео
Укрінформ
Прикордонники Молдови не пустили в країну російську делегацію, яка приїхала на форум ділового співробітництва "Москва-Бєлці-Молдова", який був профінансований Москвою.

Про це повідомив мер міста Бєльці й лідер "Нашої партії" Ренато Усатий, повідомляє видання ZDG.md.

"Всі знають про співпрацю між примерією міста Бєльці з містами з різних країн. Я підписав угоду про співпрацю з Нижнім Новгородом, Санкт-Петербургом, Москвою. Уряд Москви вийшов із ініціативою за власний рахунок (всі знають стан нашого молдавського бюджету) провести форум ділового співробітництва у Бєльцях. В делегації присутні чиновники з уряду Москви, повинно було приїхати близько десяти осіб", – заявив Усатий.

При цьому він назвав дії прикордонників "свавіллям" і пригрозив зв'язатися з російським посольством, а також із МЗС.

"Не Додон вирішує, кому в'їжджати в Молдову, а кому не в'їжджати. Це вирішує банда", – заявив віце-голова "Нашої партії" Дмитро Чубашенко.

Представник прес-служби Прикордонної поліції Республіки Молдова Раїса Новіцьки у коментарі для ZdG повідомила, що вранці десятьом громадянам Російської Федерації не дозволили в'їхати в Республіку Молдова у зв'язку з тим, що вони не змогли пояснити причину свого візиту в країну.

Читайте також: У Молдові лідера проросійської партії обвинувачують в організації замовного вбивства

"У прикордонної поліції не було інформації про те, що це була офіційна делегація. У той же час делегація не змогла надати документи, які б підтверджували, що вони будуть брати участь у форумі", – повідомила представник прес-служби.

Відзначимо, в кінці жовтня заборонили в'їзд в Республіку Молдова російському журналісту, видавцю журналу "Вільна думка" Михайлу Делягіну.

Крім того, в кінці вересня 2017 Прикордонна поліція Молдови не пустила російську журналістку "Комсомольської правди" Дарину Асламову на територію РМ, тому що вона приховала справжню причину приїзду.

Раніше, 1 вересня, молдовські прикордонники не дозволили в'їхати в країну головному редактору "Аргументів і фактів" Ігорю Черняку, оскільки, як у даному випадку, він не вказав мету візиту в країну.

Фото: adevarul.ro

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-