Палестина заморозила всі офіційні контакти зі США

Палестина заморозила всі офіційні контакти зі США

Укрінформ
Уряд Палестини заморозив всі офіційні контакти зі США, після того як адміністрація Дональда Трампа пригрозила закрити представництво Організації визволення Палестини (ООП) у Вашингтоні. 

Про це повідомляє World Israel News.

"Палестинська адміністрація (ПА) оголосила, що заморожує всі зв'язки з США через оголошення Державного департаменту в п'ятницю про те, що Організація визволення Палестини (ООП) більше не може працювати у Вашингтоні", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, рішення США послідувало за клопотанням Палестини до Міжнародного Кримінального суду (МУС) з вимогою притягнути до відповідальності ізраїльтян за ймовірні злочини проти палестинців. Вашингтон стверджує, що це порушило правовий мандат і призвело до закриття місії. 

Відповідно до закону, у Трампа тепер є 90 днів, щоб розглянути питання про те, чи знаходяться палестинці у "прямих і конструктивних переговорах з Ізраїлем". 

Читайте також: США збираються закрити представництво Організації звільнення Палестини

Міністр закордонних справ Палестини Ріяд аль-Малкі заявив у вівторок, що "закриваючи офіс, вони (США) заморожують усі зустрічі, і ми робимо це офіційно". Представник ОВП підтвердив, що отримав інструкції від Аббаса "щодо закриття всіх ліній зв'язку з американцями". 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-