Теракт в Нігерії: США хочуть зміцнити антитерористичу взаємодію в регіоні

Теракт в Нігерії: США хочуть зміцнити антитерористичу взаємодію в регіоні

Укрінформ
Офіційний Вашингтон засудив останній теракт в Нігерії, який позбавив життя півсотні мирних мешканців, та виступив із наміром зміцнити взаємодію в регіоні для подолання загроз тероризму.

Про це йдеться в офіційній заяві Державного департаменту США, оприлюдненій у вівторок, передає власний кореспондент Укрінформу.

"Сполучені Штати засуджують сьогоднішню терористичну атаку в місті Мубі", - наголошується в документі.

Читайте також: У Нігерії підліток-смертник підірвав себе у мечеті, 50 загиблих

У зовнішньополітичному відомстві наголосили, що напад на місце поклоніння "демонструє жорстокий характер терористів, метою яких є загроза миру та безпеки мирних громадян Нігерії".

При цьому в Держдепартаменті США підкреслили, що мають намір посилити взаємодію з урядами країн регіону у відповідь на загрози проявів терору.

"Такі жорстокі напади на невинних цивільних громадян лише зміцнюють нашу рішучість щодо подолання цих загроз у співпраці з нашими нігерійськими та регіональними партнерами", - наголошується в заяві.

Читайте також: У Парижі біля мечеті спіймали чоловіка з ножем

Як повідомляв Укрінформ, у вівторок на півночі Нігерії підліток-смертник підірвав на собі пояс шахіда під час ранкової молитви. У результаті атаки загинули щонайменше 50 осіб.

Жодне терористичне угруповання не взяло на себе відповідальність за теракт, проте схожі напади в цьому регіоні неодноразово організовувало ісламістське угруповання "Боко Харам", пов'язане з "Ісламською державою".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-