Екс-прем'єр Польщі: Польсько-український союз потрібен для захисту від агресора

Екс-прем'єр Польщі: Польсько-український союз потрібен для захисту від агресора

Ексклюзив
Укрінформ
Союз між Києвом і Варшавою потрібен для захисту від агресора, який заслуговує на санкції. Історичні суперечки між Україною і Варшавою потрібно вирішувати шляхом діалогу, оскільки минуле не повинно впливати на майбутнє.

Про це в коментарі власному кореспондентові Укрінформу у Варшаві під час відзначення в посольстві України Дня Гідності і Свободи заявила екс-прем’єр-міністр Польщі Ева Копач.

“Наш польсько-український союз нам потрібний для того, щоб захищатися від того, хто себе проявив як агресор”,- заявила Копач.

Екс-прем’єр наголосила, що як глава польського уряду (2014-2015 рр.) вона завжди була адвокатом України на міжнародній арені.

“Я завжди була добрим адвокатом України тоді, коли ми на Європейських Радах дискутували про ситуацію в Україні. Пам'ятаю, як ми дуже твердо настоювали на санкціях проти Росії і переконували усіх, що ці санкції безумовно потрібно на них (росіян - ред.) накласти, аби вони зрозуміли, що зробили щось надзвичайно погане”, - підкреслила екс-прем'єр Польщі.

Читайте також: Польща не прийматиме ісламських іммігрантів - заступник глави МЗС

Копач наголосила, що вона “тримала кулаки” за тих людей, хто боровся на Майдані за вільну демократичну і європейську Україну.

“Я дивлюся на цю таблицю (фото “Небесної сотні” - ред.) - скільки молодих людей там загинуло і заплатило найвищу ціну за те, що Україна сьогодні може зовсім відкрито вести розмови про вступ до ЄС, і щоб це стало можливим. Цього ми їм бажаємо від усього серця”,- констатувала Копач.

Читайте також: Ващиковський про розподіл біженців: незрозуміло, як їх утримати у Польщі

Торкаючись нинішніх українсько-польських проблем в історичній площині Копач підкреслила, що потрібно розмовляти: сьогодні обидві сторони повинні сісти за стіл переговорів і з'ясувати певні справи.

“Я хочу сьогодні побажати, щоб ми жили майбутнім, оскільки це майбутнє - для тих, хто гинув на Майдані. Вони мали свою надію і зараз дивляться на нас згори і кажуть: ми хотіли бути в Європі, бути вільною, демократичною країною, і ніщо інше не є важливим”, - підкреслила екс-прем’єр Польщі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-