Парубій: Вплив політики Кремля і Путіна на Білорусь збільшується

Парубій: Вплив політики Кремля і Путіна на Білорусь збільшується

Укрінформ
Голова Верховної Ради Андрій Парубій вважає, що останні недружні дії Білорусі щодо України пов'язані з посиленням впливу Кремля на керівництво цієї країни.

Про це він заявив на брифінгу у вівторок, 21 листопада, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Очевидно, що Україна весь цей час намагається налагодити з Білоруссю добросусідські відносини, але, тим не менш, нам зрозуміло, що керівництво Білорусі постійно перебуває під тиском і під впливом політичного керівництва Російської Федерації, і, без сумніву, цей вплив не минає безслідно, і вплив політики Кремля і Путіна на Білорусь збільшується. Очевидно, з цим і пов'язані ці недружні дії білоруської влади щодо України», - сказав Парубій.

Водночас він додав, що, на його переконання, Україна попри це повинна докладати усіх зусиль, щоб підтримувати і Білорусь, і демократичні процеси в Білорусі.

«Для мене особисто немає жодних сумнівів, що Білорусь буде наступною країною після України, хто розірве відносини з Російською Федерацією і стане на шлях європейського вибору», - сказав Голова Верховної Ради України.

Читайте також: Лукашенко не поїде на саміт "Східного партнерства", бо європерспектива не потрібна

Як повідомлялося, 20 листопада стало відомо, що Білорусь оголосила персоною нон-грата радника посольства України в Білорусі. Офіційний Мінськ звинуватив його у веденні розвідувальної діяльності.

Крім того, 25 жовтня КДБ Білорусі затримав у Мінську власного кореспондента "Українського радіо" Павла Шаройка. 

Ще раніше, 24 серпня, у Білорусі зник 19-річний син офіцера Держприкордонслужби України Павло Гриб. Згодом стало відомо, що російські спецслужби перевезли його до слідчого ізолятора в Краснодарі (Росія).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-