Французька інтелігенція підписала листа з вимогою звільнити Сенцова

Французька інтелігенція підписала листа з вимогою звільнити Сенцова

Укрінформ
Французькі письменники, працівники культури, дипломати, журналісти підписали колективного листа на захист та з вимогою звільнення українського режисера Олега Сенцова, який був незаконно ув’язнений та засуджений до 20 років за гратами в Росії.

Про це повідомляє видання Liberation.

"Ми тільки дізналися, що його здоров'я погіршується, ми повинні діяти швидко. Світовий кінематограф, навіть в Росії, закликає до звільнення цієї несправедливо засудженої людини. Настав час розширити це коло. Ми також вимагаємо його звільнення з в'язниці", - заявили підписанти листа.

Вони закликали долучитися до підписання листа представників культури, мистецтва, громадських діячів та вимагати у РФ звільнення Олега Сенцова.

«Напередодні можливого переобрання Володимира Путіна та великого футбольного чемпіонату (ЧС-2018 – ред.), настав час дати йому (Сенцову – ред.) свободу», - переконані підписанти листа, в якому наголошується на переслідуванні в Росії інакомислення, вбивства опозиціонерів, корупції, незаконних ув’язненнях, відсутності в РФ свободи слова тощо.

Читайте також: Фільм про Сенцова отримав нагороду на кінофестивалі в Угорщині

Наразі листа підписали близько тридцяти людей.

Сьогодні ввечері у паризькому театрі «Одеон», який є одним із найстаріших у Парижі, відбудеться вечір, присвячений Сенцову. В ньому візьме участь Посол з прав людини Міністерство закордонних справ Франції Франсуа Крокет, Надзвичайний та Повноважний Посол України у Франції Олег Шамшур, український письменник Андрій Курков, французький режисер і політичний активіст Ромен Гупіль, філософ, головний редактор журналу “Philosophie magazine” Мішель Єльчанінов, філософ, журналіст та професор університету Володимир Єрмоленко. Початок заходу - о 20-ій за місцевим часом.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-