Біля берегів Іспанії за добу врятували близько 600 біженців

Біля берегів Іспанії за добу врятували близько 600 біженців

Укрінформ
Поблизу узбережжя Іспанії протягом доби врятували близько 600 мігрантів, які намагалися потрапити до країни морем на десятках човнів. 

Про це інформують іспанські рятувальники та представники військово-морського флоту, повідомляє DW.

Пошуково-рятувальні роботи у водах біля узбережжя Іспанії тривають.

Від початку 2017 року до Іспанії прибули човнами понад 17 600 біженців. У порівнянні з попереднім роком їхня кількість зросла майже втричі.

За оцінками Міжнародної організації з питань міграції (МОМ), від початку року берегів Європи дісталися майже 160 тисяч біженців, перетнувши Середземне море. Ще близько трьох тисяч загинули під час небезпечної подорожі. За аналогічний період минулого року їх було 337 тисяч.

У рамках дворічного плану, озвученого Європейською комісією наприкінці вересня цього року, в країнах ЄС має бути розподілено щонайменше 50 тисяч біженців. Утім, поки що держави-члени Європейського Союзу зобов'язалися розмістити у себе 34 тисячі біженців з країн Африки та Близького Сходу впродовж наступних двох років. Ухваливши рішення прийняти біженців на легальних умовах, Євросоюз бореться з нелегальними перевізниками, які наражають на небезпеку життя людей.

Читайте також: Туреччина хоче отримати €6 мільярдів у рамках угоди щодо мігрантів

Упродовж 2015-2016 років сотні тисяч мігрантів прибули до Греції з Туреччини, перепливши Егейське море. Проте після укладення угоди щодо біженців між Євросоюзом та Туреччиною на початку 2016 року цей маршрут майже закритий. З того часу основним шляхом потрапляння біженців до ЄС став небезпечний маршрут з Лівії до Італії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-