Латвія відсвяткувала 99-річчя Незалежності

Латвія відсвяткувала 99-річчя Незалежності

Фото, відео
Укрінформ
У Латвії 18 листопада пройшло святкування на честь Дня Незалежності. Головні святкові заходи відбулися в столиці. У них серед інших взяли участь представники української діаспори та тимчасовий повірений України у Латвії.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

Святкові заходи розпочалися з екуменічної Служби Божої на честь річниці незалежності Латвії. Служба проходила в головному лютеранському соборі Риги – Домському. Її правили лютеранські, католицькі та православні священики. Були присутні керівники держави на чолі з Президентом Латвії Раймондом Вейонісом, офіцери-партнери з країн НАТО, представники закордонного дипломатичного корпусу.

Після цього пройшло покладання квітів до Пам’ятника Свободи на площі Брівібас. У церемонії взяла участь тимчасовий повірений України у Латвії Аліса Подоляк та представники української діаспори.

Опівдні почалася урочиста сесія Литовського парламенту, на якій святкову промову виголосила спікер Сейму Інара Мурнієце. Після чого був даний Vin d'honneur для високих гостей, в тому числі дипломатичного корпусу.

Центром Риги пройшов військовий парад національних збройних сил Латвії та партнерів країни по НАТО.

Вечірня програма почалася зі святкового концерту та президентського прийому в Національному театрі Риги, де 99 років тому було проголошено незалежність. А завершилося святкування пізно ввечері традиційним святковим салютом над Даугавою. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-