Рада Європи випустила відеоуроки захисту від сексуального насильства

Рада Європи випустила відеоуроки захисту від сексуального насильства

Укрінформ
До дня захисту дітей від сексуальної експлуатації та сексуального насильства, який відзначають 18 листопада, Рада Європи опублікувала серію онлайн відеопосібників для захисту дітей від ризиків сексуального характеру, з якими вони стикаються в Інтернеті.

Посібники покликані допомогти не лише безпечно почуватися в глобальній мережі, а також знати, як реагувати на подібні прояви як дітям, так і їхнім батькам.

"Усі ми - батьки, вчителі, суспільства, уряди, - повинні забезпечити, щоб технології та нові засоби масової інформації допомагали дітям пізнавати нове, навчатися та розвиватися, а не стати жертвами сексуальної експлуатації та зловживань", - сказав генеральний секретар Ради Європи Торбйорн Ягланд.

Шість навчальних відео та брошура, що були опубліковані, надають практичні поради батькам щодо виховання різних вікових груп - дітей віком до 8 років, людей віком від 9 до 12 років та від 13 до 17 років.

Читайте також: YouTube обмежить доступ до моторошного відео для дітей

У відеопосібниках йдеться про особливі загрози, з якими діти стикаються в Інтернеті та алгоритм реакції, якщо ваша дитина стала жертвою таких випадків, а також можливі ознаки того, що дитина стала жертвою сексуальної експлуатації чи насильства.

Експерти закликають батьків бути уважними і обізнаними, оскільки рівень подібних загроз в інтернет-просторі зростає.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-