Примус до миру: США натякнули Росії на ракети часів Холодної війни - WSJ

Примус до миру: США натякнули Росії на ракети часів Холодної війни - WSJ

Укрінформ
США відновили роботу над балістичними ракетами, забороненими угодою із СРСР ще з 1988 року.

Про це виданню The Wall Street Journal розповіли кілька американських чиновників, за словами яких, метою цього є примус Росії до дотримання узятих на себе зобов'язань відповідно до Договору про ліквідацію ракет середньої та малої дальності.

"Вашингтон хоче показати Москві нову американську зброю, з якою доведеться стикнутися Збройним силам РФ, якщо вони не припинять порушувати Договір", - йдеться у статті.

Мова нібито йде про відновлення арсеналу ракет середньої дальності наземного базування. США вже повідомили РФ про свої розробки у цій галузі, але попередили, що готові їх припинити, якщо Росія піде на взаємний крок.

Натомість, у Росії заперечують власні порушення Договору.

Читайте також: Росія порушує договір про ліквідацію ракет середньої та малої дальності - Меттіс

Як відомо, договір про ліквідацію ракет середньої та малої дальності був підписаний наприкінці 1987 грудня Михайлом Горбачовим та Рональдом Рейганом. Він зобов’язав сторони не виробляти, не випробовувати та не розгортати балістичні та крилаті ракети наземного базування середньої (1000-5500 км) і малої (500-1000 км) дальності. Протягом трьох років після укладення угоди США та СРСР мали знищити всі пускові установки. Це була перша в історії домовленість про реальне скорочення наявних озброєнь.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-