Глава МЗС ФРН вперше за 22 роки їде до Білорусі

Глава МЗС ФРН вперше за 22 роки їде до Білорусі

Укрінформ
Міністр закордонних справ ФРН Зігмар Габріель летить до столиці Білорусі, де братиме участь у Мінському форумі і обговорюватиме серед іншого українську тематику.

Про це заявили в прес-службі відомства, повідомляє кореспондент Укрінформу в Німеччині.

"Міністр Габріель 17 листопада здійснить візит до Білорусі, щоб там взяти участь у Мінському форумі, який цього року збирається в 20-й раз", - поінформували в МЗС.

Крім того, в столиці Білорусі Габріель проведе політичні переговори з колегою Володимиром Макеєм і зустрінеться з президентом країни Олександром Лукашенком.

"Темами переговорів, серед іншого, будуть двосторонні відносини, співпраця в умовах міжнародних криз, таких як російсько-український конфлікт і ситуація з правами людини у Білорусі", - йдеться в інформації МЗС ФРН.

Читайте також: Без росіян: Геращенко назвала умову запиту ВР на "блакитні шоломи"

Крім того, з урахуванням майбутнього саміту ЄС з країнами Східного партнерства наступного тижня предметом переговорів також буде можливе зближення між Білоруссю і ЄС.

XV Мінський форум проходить у Мінську 16-18 листопада. Цей білорусько-німецький формат був заснований 20 років тому як майданчик для діалогу. До 2011 року проводився щороку, але після президентських виборів 2010 року настала 6-річна пауза, в 2016 році робота форуму була відновлена.

Необхідно зазначити, що це буде перший візит глави МЗС ФРН до Білорусі за 22 роки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-