Литовський парламент прийняв аналог

Литовський парламент прийняв аналог "закону Магнітського"

Укрінформ
Депутати литовського Сейму підтримали прийняття аналога "закону Магнітського", що  передбачає обмеження на в'їзд до країни для іноземців, причетних до корупції і злочинів проти особистості.

За це рішення  одноголосно проголосував 91 член Сейму, повідомляє Baltic News Service.

"Парламент Литви в четвер прийняв так званий "закон Магнітського". Іноземцям буде відмовлено у в'їзді за злочини, пов'язані з корупцією у великих розмірах, відмиванням грошей і порушенням прав людини", - йдеться в повідомленні.

Згідно з документом, прийняті поправки до закону про правовий статус іноземців мають  набути чинності з січня наступного року.

Зокрема, пропонується заборонити іноземцю в'їзд до Литви на термін не більше п'яти років, якщо є серйозні підстави вважати, що він вчинив в іноземній державі тяжкий або дуже тяжкий злочин проти особистості, а також якщо його включено до національного списку небажаних осіб, складеного країною - членом Євросоюзу (ЄС), Європейської асоціації вільної торгівлі, НАТО. Рішення щодо таких осіб за пропозицією міністра закордонних справ  прийматиме міністр внутрішніх справ.

Законом також передбачена можливість не повідомляти включеному до списку небажаних осіб іноземцю про прийняте щодо нього рішення, якщо це може зашкодити інтересам державної безпеки, оборони та громадської безпеки.

Читайте також: Акт Магнітського: Канада запровадила санкції проти 30 росіян

Литва стала четвертою країною, де був прийнятий такий  закон. Раніше це зробили Сполучені Штати, Естонія й Канада.

Як відомо, співробітник інвестиційного фонду Hermitage Capital Сергій Магнітський, який розкрив масштабну корупцію в РФ, помер 16 листопада 2009 року в слідчому ізоляторі в Москві у віці 37 років від "проблем з серцем". Російські правозахисники стверджують, що в СІЗО його свідомо довели до смерті.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-